Забава

271ЦА

Човекот користи 12% од капацитетот на мозокот, или двојно повеќе од процентот на активни каси во Тинекс.
— Дарјан Раденковиќ (@darjanr) July 10,

пред: 92 дена Оригинален напис: И ЈА ИАМ БЛОГ

Бидување Бетмен во Arkham VR

Од она прво ставање на HTC Vive хедсетот врз мојата симпатична глава, потрошив уште многу денови кај Наум на различни VR игри. Секогаш …

пред: 93 дена Оригинален напис: Crapwerk

270КА

Жените можат полесно да ги извадат мажите од такт отколку од кафана.
— На Дедо Најпаметниот (@i_najubaviot) July 3, 2017
враќањето пушење у …

пред: 99 дена Оригинален напис: И ЈА ИАМ БЛОГ

Спајронмен

Одамна престанав да ги бројам Спајдермен филмовите и да се обидувам да бидам во тек. Освен првите два на Сем Рејми, другите сите …

пред: 103 дена Оригинален напис: Crapwerk

269КА

Им посакувам се најубаво на бившата и новиот. Искрена љубов, среќа, пари, здравје, прошетки у природа.. Е ТУКА МЕЧКА ДА ВЕ ИЗЕДЕ хахахахахах…

пред: 106 дена Оригинален напис: И ЈА ИАМ БЛОГ

Портрети на гламурозната париска транс заедница од 80-тите

Временскиот период се 80-тите години, а париските жени од фотографиите на Byron Newman се украсени со светкав накит, заводлива шминка на очите и…

пред: 111 дена Оригинален напис: Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“

268ЦА

Замисли луѓето да се срамеа од карактерот кака што се срамат од изгледот?
— EmptyPersona (@darkhour_seeker) June 19, 2017
Да = “да”
Да …

пред: 113 дена Оригинален напис: И ЈА ИАМ БЛОГ

Музичка плејлиста за 2017 (втор дел)

Ако ништо друго, годинава ми е исполнета со музика. Многу, многу музика. Ми влетуваат албуми што не ги очекував во 2017, албуми што …

пред: 119 дена Оригинален напис: Crapwerk

9 изданија кои го осветлуваат КВИР животот

Гордоста е родена од протест. Она што започна како комеморација за немирите Stonewall во 1969 година, прерасна во месец посветен на признавање и…

пред: 119 дена Оригинален напис: Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“

Необичната кариера на Klaus Nomi

Роден во германската покраина Баварија во 1944 година, Klaus Nomi емигрирал во Њујорк на 28-годишна возраст, каде малку се бавел со оф-бродвејска театарска…

пред: 119 дена Оригинален напис: Коалиција „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“