власт

„Зборено е со Заев!“

Заев како да е на крстопат на кој мора да одлучи на каде ќе тргне: ќе биде градоначалник на Македонија или нејзин премиер?

пред: 3 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Еве што сака стариот Милчин

Сакам Заев да не заборава дека, доколку НЕМА ПРАВДА, НЕМА МИР! А правда нема. Мир има, но има и револт кој расте поради

пред: 62 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Аферата Шекеринска/Крамарска

Ваквите кадровски решенија, а се намножија бааѓи, не водат кон обединување на општеството, како што некои, можеби, се надеваат, туку во вредносна дезориентација

пред: 72 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

За што се боревме?

Знам дека слободата нема да знае да запее, ако робовите кои ѝ пееја, сега молчат и ѕенѕаат во место, колку да се фатени

пред: 98 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

За што се боревме?

Дечки од СДСМ, за што се боревме? За пратенички патни трошоци од по илјада евра месечно? За едни исти луѓе да запоседнат во

пред: 100 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Популизмот како карма

Популизмот ќе остане доминантна стратегија на власта. Едноставно, публиката и дискурсот се толку сменети што единствено решенијата кои лесно „се продаваат” ќе виреат

пред: 104 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Од каде тргнаа промените

автор: Маја Јовановска   Сторијата е изработена во рамки на проектот „Известување за граѓанското општество и неговото влијание врз промените во општеството“, што…

пред: 135 дена Оригинален напис: СКУП

Не е до Заев, другар(к)и!

Другари, Ве молам, ниту е, ниту смее да биде задача на Заев и тие што се кооптирани во власта, да ги организираат оние

пред: 156 дена Оригинален напис: okno.mk/statii