Видео

Тврдокорни дивјаци

Тврдокорните орди – од Јанко Бурек претставени како следбеници на Ганди – вечерва се покажаа во своето вистинско светло, напаѓајќи ги пратениците на новото

пред: 2 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

ВИДЕО: Град Скопје не успеа да го спречи собирот за поддршка на лицата со посебни потреби

И покрај опструкциите од страна на Град Скопје, собир за поддршка на лицата со посебни потреби на плоштадот Македонија сепак ќе има. Техниката…

пред: 3 дена Оригинален напис: Македонија – А1он

Umbra

Анимиран филм за авантурите на истражувач кој влегува во непзонат свет, но свет во кој сепак му се чини дека некогаш порано бил.

пред: 3 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Палмите на Коце

Аналитичкиот центар на Странски служби подготви и анализа колку пари се фрлени од вашите неодговорни политичари само на потег од неколку стотини метри.

пред: 4 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Планета под притисок

Може ли неодговорното однесување на човекот кон природните богатства да доведе до планета без вода, енергија, храна и живот?
00:00:35
повеќе

пред: 5 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Ovo nije kraj

Спот на Иван Лулиќ (Luul) за песната „Ovo nije kraj“, кој е најава за неговото прво ЕП „Nadam se da ovo nije kraj“

пред: 9 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Земјата со 100 луѓе

Како би изгледала планетата Земја кога на неа би живееле само сто луѓе? Какви би биле односите и животот на луѓето ако судиме

пред: 10 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

(ВИДЕО) Спасовски до Димовски: Однесувањето ти е синдром на напуштена љубовница

Пратеникот од СДСМ, Оливер Спасовски, повторно го опомена претседавачот Трајко Вељаноски дека не го почитува Деловникот, бидејќи дебатата била за се освен за…

пред: 11 дена Оригинален напис: Македонија – А1он

Нерешениот статус на месните и урбаните заедници – пречка за ефикасна децентрализација

автор: Александар Писарев Сторијата е изработена во рамки на проектот „Известување за граѓанското општество и неговото влијание врз промените во општеството“, што го…

пред: 11 дена Оригинален напис: СКУП