увид

Кривична пријава на Вангеловски бидејќи не дава увид во списите за Грујовски и Бошковски

Советот за утврдување на факти вчера му поднел кривична пријава на претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски. Кривичната пријава Советот ја поднел бидејќи…

пред: 111 дена Оригинален напис: Meta.mk

Про и контра за помилувањето затвореници: Што мислат правните експерти за законот за амнестија

Владата неделава го усвои предлог-законот за амнестија, кој пред да влезе во собраниска процедура, дваесет дена ќе биде на увид на широката јавноста…

пред: 117 дена Оригинален напис: Правдико

Врховен суд: Прво да образложат, па после ќе добијат увид во списите за Грујовски и за Бошковски

Прво Советот за утврдување на факти писмено да го образложи барањето за пристап до списите од предметите „Таргет“ и „Тврдина“, а потоа Врховниот…

пред: 126 дена Оригинален напис: Meta.mk

Вангеловски не и дозволил на комисијата за Грујовски и Бошковски да влезе во Врховен

На Комисијата која истражува дали судиите од Кривичниот, Апелацискиот и Врховниот суд, кои одлучувале по барањата за притвори ја прекршиле постапката и им…

пред: 126 дена Оригинален напис: Meta.mk

Вангеловски не и дозволил на комисијата за Грујовски и Бошковски да влезе во Врховен

На Комисијата која истражува дали судиите од Кривичниот, Апелацискиот и Врховниот суд, кои одлучувале по барањата за притвори ја прекршиле постапката и им…

пред: 126 дена Оригинален напис: Meta.mk

Увидот во Избирачкиот список заврши

На полноќ истече рокот за јавниот увид во Избирачкиот список за локалните избори 2017. Граѓаните тоа можеа да го направат електронски или во…

пред: 129 дена Оригинален напис: Meta.mk