управа за безбедност и контраразузнавање

Усвоен Деловникот за работа на Комисијата за надзор над УБК и АР

Собраниската комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) и Агенцијата за разузнавање (АР) денеска на првата седница едногласно…

пред: 229 дена Оригинален напис: Правдико

Александрова: СДСМ крши закони, назначува директори без потврда дека зборуваат англиски

Владејачката партија се однесува крајно неодговорно, ги промовира непрофесионалноста и некомпетентноста и полека ја партизира државата, вработувајќи кадри за кои нема докази дека…

пред: 236 дена Оригинален напис: Meta.mk

Извештај од УБК, српскиот разузнавач Живаљевиќ влијаел врз македонската политичка ситуација преку Стоилковиќ

Српската мрежа за истражување криминал и корупција „КРИК“ синоќа објави документ за кој се тврди дека е извештај од македонската Управа за безбедност…

пред: 264 дена Оригинален напис: Правдико