Уметност

Вештерките од Бушвик

Вештерките од Бушвик се колектив на жени кои се занимаваат со уметност, мода, забава и, се разбира, со вештерство.
00:00:35
повеќе

пред: 13 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Друштвена игра FIERCE WOMEN

  Fierce Women е забавна, едукативна и динамична друштвена игра која ги запознава играчите со силни жени кои со своите достигнувања дале исклучителен…

пред: 19 дена Оригинален напис: Коалиција МАРГИНИ

Политика на гласот

Катaрина Здјелар е уметница, теоретичарка, професорка, активистка, живее и работи во Ротердам и Белград. Нејзиното најново дело „Not a pillar, not a pile“

пред: 20 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Политика на гласот

Катaрина Здјелар е уметница, теоретичарка, професорка, активистка, живее и работи во Ротердам и Белград. Нејзиното најново дело „Not a pillar, not a pile“

пред: 20 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Роби Антоно

Претставуваме дел од надреалистичките слики на уметникот Роби Антоно, од Јогјакарта, Индонезија.
00:00:35
повеќе

пред: 35 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Реакција по однос на манипулациите во дел од медиумите за наводна финансиска поддршка на геј парада од страна на Министерството за култура

Почитувани претставници на медиумите, Во текот на вчерашниот ден, 12.02.2018, во дел од медиумите беше објавена дезинформација со тенденциозен наслов, со која јавноста…

пред: 35 дена Оригинален напис: Коалиција МАРГИНИ

Хејтерска кутија

Навидум бизарна машина на хумористичен начин проблематизира прашања поврзани со цензурата, политичката коректност, култот на личноста, еволуцијата на социјалните норми…
00:00:35
повеќе

пред: 41 дена Оригинален напис: okno.mk/statii