туристи

Туристичките работници бараат законски измени за лиценцирање водичи

Здруженијата на угостителство и туризам и на туристичките водичи при Стопанската комора на Македонија бараат законски измени да се овозможи лиценцирање на туристичките…

пред: 220 дена Оригинален напис: Правдико

Бектеши и Пломп разговарале за економската соработка помеѓу Македонија и Холандија

Министерот за економија, Крешник Бектеши, денеска се сретнал со холандскиот амбасадор, Ваутер Пломп, при што разговарале за туризмот, земјоделството и за инвестициите во…

пред: 269 дена Оригинален напис: Meta.mk

Невреме во Грција: Македонско семејство се јавило во конзулатот во Солун, но не е во опасност

Поројните дождови што ја погодија цела Грција предизвикаа поплави по патиштата. Од невремето поплавен е патот Лариса – Козани и Ситонија, вториот крак…

пред: 283 дена Оригинален напис: Meta.mk