церемонија

Свечена промена на државното знаме кај Иванов

Денеска ќе биде извршено свечено менување на државното знаме пред кабинетот на претседателот на Република Македонија. На церемонијата ќе присуствува претседателот на државата,…

пред: 231 дена Оригинален напис: Meta.mk

Бектеши ги повика компаниите да се пријават за субвенции за халал-стандард

Само една компанија годинава аплицирала за искористување на средства од Министерство за економија за имплементација на халал-стандард во своето работење, информираше министерот за…

пред: 310 дена Оригинален напис: Meta.mk

Новата естонска влада положи заклетва

Новата естонска коалициска влада положи заклетва денеска на церемонија во парламентот во Талин. Кабинетот на премиерот Јуриј Ратас кој го сочинуваат 15 членови…

пред: 519 дена Оригинален напис: Meta.mk

Полиција и обезбедување му го чуваа грбот на Телески на денот на ослободувањето на Битола

Четири лица, најверојатно обезбедување, ги пречекаа од автомобилот градоначалникот на Битола, Владимир Талески, и неговата сопруга и ги внесоа во свечената сала на…

пред: 538 дена Оригинален напис: Meta.mk

Денеска се одбележува Денот на АРМ

Денеска на платото пред Министерството за одбрана и Генералштабот на Армијата на Република Македонија ќе се одржи централната свеченост за одбележување на Денот…

пред: 616 дена Оригинален напис: Meta.mk