Свет

„Бентли“ повлекува 27.640 автомобили со фабричка грешка

Британскиот произведувач на луксузни возила „Бентли“, кој е дел од групацијата „Фолксваген“, објави дека повлекува 27.640 автомобили поради потенцијално неисправни кабли за акумулатори.…

пред: 1206 дена Оригинален напис: Meta.mk

Замрзнати руските акции во „Јуроњуз“

Руското сопствеништво во „Јуроњуз“ е замрзнато врз основа на одлуката на судот поради тужбата што против Москва ја подигнаа акционерите на поранешниот нафтен…

пред: 1206 дена Оригинален напис: Meta.mk

Отворен повик за волонтери во Глобал војсис (Global Voices)

Прославувајќи го Меѓународниот ден на преведувачите, 30 септември,  Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ упатува покана до преведувачите и до студентите по превод…

пред: 1235 дена Оригинален напис: Global Voices на македонски

Истражување на ХРВ утврдува сериозни закани по слободата на медиумите во земјите од Западен Балкан

По речиси една година истражување во регионот и длабински интервјуа со над 80 новинари, уредници и сопственици на независни медиуми, Human Rights Watch…

пред: 1264 дена Оригинален напис: Global Voices на македонски