Свет

Оланд: На дневен ред е иднината на планетата

Францускиот претседател Франсоа Оланд порача дека „самиот живот“ е на дневниот ред на меѓународниот самит посветен на климатските промени во Париз, изразувајќи увереност…

пред: 878 дена Оригинален напис: Meta.mk

Македонците во Албанија на конференција по повод годишнина од падот на комунизмот

Македонците во Албанија беа дел од Меѓународна научна конференција, организирана во Тирана, по повод 25-годишнината од падот на комунизмот во оваа земја. На…

пред: 878 дена Оригинален напис: Meta.mk

Македонците во Албанија на конференција по повод годишнина од падот на комунизмот

Македонците во Албанија беа дел од Меѓународна научна конференција, организирана во Тирана, по повод 25-годишнината од падот на комунизмот во оваа земја. На…

пред: 878 дена Оригинален напис: Meta.mk

Продолжуваат дипломатските тензии меѓу Русија и Турција

Дипломатските несогласувања меѓу Русија и Турција продолжуваат поради соборувањето на рускиот авион. И двете страни не отстапуваат од своите ставови. Дмитриј Песков, портпаролот…

пред: 878 дена Оригинален напис: Meta.mk