Свет

Бан Ки-мун: Ескалацијата на судирите во Сирија е закана за мировните преговори

Генералниот секретар на ОН, Бан Ки-мун, предупреди дека ескалацијата на воените активности во Сирија и заканата за понатамошна употреба на сила ги загрозуваат…

пред: 613 дена Оригинален напис: Правдико

Бан Ки-мун: Ескалацијата на судирите во Сирија е закана за мировните преговори

Генералниот секретар на ОН, Бан Ки-мун, предупреди дека ескалацијата на воените активности во Сирија и заканата за понатамошна употреба на сила ги загрозуваат…

пред: 613 дена Оригинален напис: Meta.mk

Бан Ки-мун ги повика светските лидери да го потпишат договорот за климата на 22 април

Генералниот секретар на Обединетите нации (ОН), Бан Ки-мун, ги повика светските лидери да го потпишат договорот за климатски промени, постигнат во Париз…

пред: 613 дена Оригинален напис: Meta.mk

Ангелов: Комуникацијата меѓу Македонија и Грција за бегалците е подобра од лани

Македонскиот амбасадор во Атина, Дарко Ангелов, во интервју за грчкиот економски портал „Банкингњуз“ (Bankingnews.gr) зборува за македонско-грчката трговска, но и политичка…

пред: 613 дена Оригинален напис: Meta.mk

Постколонијално замрачување

Интервју со Вивек Чибер, професор по социологија на Универзитетот во Њујорк, за одбраната на радикалните идеи на просветителството од теориите кои со децении

пред: 614 дена Оригинален напис: okno.mk/statii