Свет

Поради говор на омраза, „Фејсбук“ ги затвори страниците на партијата „Британија на прво место“

„Фејсбук“ со официјално соопштение извести дека ги избришала официјалните страници на партијата на екстремна десница „Британија на прво место“ (Britain First) и на…

пред: 20 часа Оригинален напис: Правдико

Поради говор на омраза, „Фејсбук“ ги затвори страниците на партијата „Британија на прво место“

„Фејсбук“ со официјално соопштение извести дека ги избришала официјалните страници на партијата на екстремна десница „Британија на прво место“ (Britain First) и на…

пред: 22 часа Оригинален напис: Meta.mk

Државната изборна комисија на Мексико најави соработка со „Фејсбук“, а тоа фрла сенка на нејзиниот кредибилитет

Фотографија од „Фликр“. CC BY 2.0
Мексиканците ќе излезат на избори за нов претседател и нови членови на мексиканскиот Конгрес во јули 2018.…

пред: 1 ден Оригинален напис: Global Voices на македонски

Мета и Бушати: Законот за јазиците – значаен историски акт и знак за зрелост

Официјална Тирана го поздрави донесувањето на законот за јазиците од страна на Собранието на Македонија. Албанскиот претседател Илир Мета изјави дека законот за…

пред: 2 дена Оригинален напис: Meta.mk