Свет

Хакери ја нападнаа владата и јавните институции во Украина

Украинската влада и неколку јавни институции, вклучувајќи банки, компании, поштенски системи и меѓународни аеродроми се погодени од серија хакерски напади. Заменик премиерот Павло…

пред: 17 часа Оригинален напис: Meta.mk

ЕУ: рекордна казна за Гугл за манипулирање на резултати од пребарување

Повеќето интернет корисници пребарувањето го почнуваат на Гугл. Но често не добиваат соодветни резултати, веќе подолго време смета Европската комисија и сега изрече…

пред: 19 часа Оригинален напис: Правдико

ЕУ: рекордна казна за Гугл за манипулирање на резултати од пребарување

Повеќето интернет корисници пребарувањето го почнуваат на Гугл. Но често не добиваат соодветни резултати, веќе подолго време смета Европската комисија и сега изрече…

пред: 19 часа Оригинален напис: Правдико

Меркел подготвува терен за истополови бракови во Германија

Германски парламентарци вршат силен притисок врз канцеларката Ангела Меркел за брзо гласање во Бундестагот на кое треба да се легализираа истополовите бракови. Притисотот…

пред: 19 часа Оригинален напис: Правдико

Меркел подготвува терен за истополови бракови во Германија

Германски парламентарци вршат силен притисок врз канцеларката Ангела Меркел за брзо гласање во Бундестагот на кое треба да се легализираа истополовите бракови. Притисотот…

пред: 19 часа Оригинален напис: Правдико