сцена

Независната сцена има цена

автор: Љубиша Арсиќ   Содржината на сторијата е единствена одговорност на авторот и на ниту еден начин не може да се смета дека…

пред: 128 дена Оригинален напис: СКУП

Вања Таневски – Конечно

Поставена сцена
Измислени ликови
Заборавена, процутена вишна
Расклатен стол и сите тешкотии
Растргнување на годините мои
уништувачки нагон кон себе и сѐ мое…

пред: 217 дена Оригинален напис: #100TPC – Macedonia

Герила-акција на велешките активисти на манифестацијата „Питијада“

Велешки активисти направиле герила акција на манифестацијата „Питијада“, така што синоќа на зградата до сцената, поставиле огромно платно на кое пишувало „Затвор за…

пред: 564 дена Оригинален напис: Meta.mk

Фил Колинс се враќа на сцената

Фил Колинс изјави дека ја прекинува пензијата и планира нова турнеја. „Официјално, повеќе не сум во пензија“, рече Колинс за магазинот „Ролинг стоун“…

пред: 909 дена Оригинален напис: Meta.mk