следење

Осум невладини бараат механизами за контрола на полицијата и судот да објави колку барања за следење се одобрени

Осум невладини организации изготвија предлози за контрола врз полиџијата и агенциите за безбедност и контраразузнавање и ги доставија до Владата и до ресорните…

пред: 121 дена Оригинален напис: Правдико

Кривичен: Јавното објавување имиња на судии од СЈО нема да влијае врз нивните одлуки

Во врска со објавеното соопштение од страна на Јавното обвинителство за гонење кривични дела поврзани и кои произлегуваат од незаконското следење на комуникациите…

пред: 297 дена Оригинален напис: Правдико

Ад хок комисијата не поведе прекршочни постапки за локалните и регионалните медиуми

Привремената комисија за следење на медиумското претставување на денешната седница ги разгледа извештаите за регионалните и локалните радиодифузери. На седницата, присутните четворица членови…

пред: 341 дена Оригинален напис: Правдико