регион

Јорук: Разговорите за екстрадиција на „ѓуленистите“ од Анкара се многу позитивни

Турскиот амбасадор во Тирана, Мурат Ахмет Јорук, изјави дека разговорите на Албанија и Турција за екстрадиција на „ѓуленистите“ кои сега се во Албанија…

пред: 6 дена Оригинален напис: Правдико

Јорук: Разговорите за екстрадиција на „ѓуленистите“ од Анкара се многу позитивни

Турскиот амбасадор во Тирана, Мурат Ахмет Јорук, изјави дека разговорите на Албанија и Турција за екстрадиција на „ѓуленистите“ кои сега се во Албанија…

пред: 6 дена Оригинален напис: Правдико

Мигрантските рути се затворени, владите во регионот ќе разменуваат информации

Регионалната иницијатива за миграција, азил и бегалци (МАРРИ) ги поддржува шесте влади од Западен Балкан, Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Црна Гора…

пред: 22 дена Оригинален напис: Meta.mk

Мигрантските рути се затворени, владите во регионот ќе разменуваат информации

Регионалната иницијатива за миграција, азил и бегалци (МАРРИ) ги поддржува шесте влади од Западен Балкан, Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Црна Гора…

пред: 22 дена Оригинален напис: Meta.mk

Полицијата во регионот води битка со 20 црногорски кланови

Нарко бизнис, убиства, застрашување, претепување, лихварство, перење пари и шверц на автомобили се најчестите „бизниси“ со кои се занимаваат црногорските криминални кланови, пренесуваат…

пред: 30 дена Оригинален напис: Правдико