промени

Филипче: Промени во Законот за абортус за да нема ризик по здравјето на жените

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната средба со претставничките на женските организации, најави промени во Законот за абортус. Според Филипче, со промените…

пред: 49 дена Оригинален напис: Meta.mk

Филипче: Промени во Законот за абортус за да нема ризик по здравјето на жените

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната средба со претставничките на женските организации, најави промени во Законот за абортус. Според Филипче, со промените…

пред: 49 дена Оригинален напис: Meta.mk

Заев: Реконструкција за поголема пратеничка група и поради оние кои не знаат и не се трудат

При денешната посета на општината Конче премиерот Зоран Заев повтори дека со истекот на 10 месеци од мандатот ќе направи реконструкција на владата.…

пред: 60 дена Оригинален напис: Meta.mk

Од каде тргнаа промените

автор: Маја Јовановска   Сторијата е изработена во рамки на проектот „Известување за граѓанското општество и неговото влијание врз промените во општеството“, што…

пред: 135 дена Оригинален напис: СКУП

Италијанскиот Сенат одобри промени во изборното законодавство

Сенатот, Горниот дом на италијанскиот парламент, денеска одобри промени во изборната легислатива. Предлог-законот претходно беше одобрен од Долниот дом на пратениците и сега…

пред: 182 дена Оригинален напис: Правдико

Дали го поразивме ропскиот менталитет?

Многубројните протестни собири и маршеви конечно ја формираа критичката маса на граѓанската култура која сега е елан-виталот на промените во ова толку истоштено

пред: 215 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Разочараност

Расте еден принципиелен блок на незадоволство и разочараност, нешто што може да има последици и на локалните избори и на општиот капацитет на

пред: 233 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

За кадровските промени

Не е доволна замена. Мора да се направи промена (суштинска) за да може кулисите на демократијата и владеењето на правото да ги замениме

пред: 264 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Промена на началници на Петта управа, крим-полиција и внатрешна контрола

Министерството за внатрешни работи започна со кадровски промени на раководните позиции. Од таму информираат дека вчера биле донесени неколку одлуки за разрешување на…

пред: 300 дена Оригинален напис: Правдико