претседател

Судијката Лидија Димчевска е нова в.д. претседателка на скопска Апелација

Судскиот совет ја назначи судијката Лидија Димчевска за вршител на должноста претседател на Апелациониот суд во Скопје. Димчевска работи на предмети од граѓанската…

пред: 5 дена Оригинален напис: Правдико

Лидија Димчевска назначена за в.д. претседател на Апелацискиот суд Скопје

Судијката Лидија Димчевска, е назначена за в.д. претседател на Апелацискиот суд Скопје, а досегашната претседателка Лилјана Шопова заминува в пензија. Димчевска има 31…

пред: 5 дена Оригинален напис: Meta.mk

Иванов потврди дека се издавани сертификати за новинари за да се спречат лажни вести

Претседателот Ѓорге Иванов потврди дека издавал безбедносни сертификати на новинари со цел тие да учествуваат во работни тела на седниците на Советот за…

пред: 21 дена Оригинален напис: Правдико