отпад

Макрадули: Македонија има добри примери како отпадот да се претвори во енергија

Примена на технолошки решенија во Република Македонија за третман на отпадот при што како резултат се добива енергија беше во фокусот на панел…

пред: 2 дена Оригинален напис: Македонија – А1он

Завршна работилница на проектот за управување со отпад за четири региони

Завршна работилница на проектот финансиран од ЕУ за подготовка на потребните документи за воспоставување интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад…

пред: 10 дена Оригинален напис: Македонија – А1он

Завршна работилница на проектот за управување со отпад за четири региони

Завршна работилница на проектот финансиран од ЕУ за подготовка на потребните документи за воспоставување интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад…

пред: 10 дена Оригинален напис: Македонија – А1он

Работилница за подобрување на третманот на отпадот од домаќинствата во Скопје

Идеи и предлози за подобрување на примарната селекција и одлагање на отпадот од домаќинствата во Скопје може граѓаните да достават до Центарот за…

пред: 11 дена Оригинален напис: Македонија – А1он

Од идната година ќе се затворат седум општински депонии во Источиот и Североисточниот регион

Источниот и Североисточниот регион први почнуваат со имплементација на студиите за интегрирано управување со отпад. Од наредната година ќе се затворат седум општински…

пред: 37 дена Оригинален напис: Македонија – А1он

Регионалната депонија ќе го реши проблемот со застарената механизација и селекцијата на отпадот во Делчево

Делчево дневно исфрла по 15 тони отпад на кој не се прави селекција, а решавањето на проблемот со собирањето отпад и со застарената…

пред: 56 дена Оригинален напис: Македонија – А1он