Општо

„Навивај без омраза“ – кампања за стопирање на насилството на спортските натпревари

Со видео-порака од фудбалски работници, иницијативата „Навивај без омраза“ ја заврши кампањата против насилство на спортските натпревари. 10 млади активисти, новинари и студенти,…

пред: 106 дена Оригинален напис: nemrazi.mk

Поради протестите пред ДИК, Македонија ќе изгуби уште еден странски инвеститор!

Како што неофицијално дознаваме од блиски извори на претседтелот на ДПМНЕ, осомничениот Никола Груевски, Македонија е на раб да изгуби голем странски инвститор…

пред: 160 дена Оригинален напис: Фокус

Платформата против говор на омраза одржа отворен едукативен настан во Тетово

На 15.07.2017, Платформата против говор на омраза одржа инфромативно- едукативен настан во Тетово, во соработка со локалната организација Мултикултура. На настанот беа поканети…

пред: 308 дена Оригинален напис: nemrazi.mk

Twitter, Facebook, YouTube и Microsoft се согласија да и помогнат на ЕУ во борбата против говорот на омраза

Европската унија во вторникот постигна договор со некои од најголемите светски социјални медиуми, вклучувајќи ги и Facebook и Twitter, за начините како да…

пред: 357 дена Оригинален напис: nemrazi.mk