општини

Се спрема закон кој треба да спречи трупање на долгови на институциите и општините

Законот за пријавување и евиденција на обврските преку кој ќе се регулираат долговите на институциите ќе влезе во владина процедура, најави денеска министерот…

пред: 108 дена Оригинален напис: Meta.mk

Шести локални избори – граѓаните избираат градоначалници на 80 општини и Град Скопје

Граѓаните на Македонија денеска на шестите локални избори ги избираат градоначалниците и општинските советници на своите општини. Гласањето започна во 7 часот утринава…

пред: 225 дена Оригинален напис: Meta.mk

Темелко им давал по 20 евра на гласачите

Обвинетиот градоначалник на општина Пустец, Едмонд Темелко, според обвинителниот акт, прифатил да организира и носи лица од Албанија во Македонија за на противзаконит…

пред: 243 дена Оригинален напис: Правдико

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на локалните избори

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините против населување мигранти на денот кога…

пред: 248 дена Оригинален напис: Meta.mk