Око

Ветер

Како изгледа прошетка со дете, пиење пиво, читање весник, играње пинг понг… на многу силен ветер?
00:00:35
повеќе

пред: 11 часа Оригинален напис: okno.mk/statii

Автопат Кичево-Охрид

Ексклузивно видео на Seir, директно од бункерот на пастирот/фирерот! Каква е атмосферата во дувлото на ДПМНЕ по откривањето на сите недостатоци во изградбата

пред: 1 ден Оригинален напис: okno.mk/statii

Автопат Кичево-Охрид

Ексклузивно видео на Seir, директно од бункерот на пастирот/фирерот! Каква е атмосферата во дувлото на ДПМНЕ по откривањето на сите недостатоци во изградбата

пред: 1 ден Оригинален напис: okno.mk/statii

Музеј на промашувањата

Видео во кое Семјуел Вест, куратор во Музејот на промашувањата во Хелсингборг, објаснува што може да се научи од неуспешните иновации. 
00:00:35
повеќе

пред: 3 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Промена

Кратка анимирана приказна за мала птица што се заљубува во топче за бадминтон. 
00:00:35
повеќе

пред: 5 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Le clitoris

Забавно информативно видео на канадската режисерка Лори Малепарт-Траверси, посветено на женскиот орган посветен исклучиво за задоволство – клиторисот.
00:00:35
повеќе

пред: 6 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Фенер #4

Фотографии на Ванчо Џамбаски од фестивалот за детски театар ФЕНЕР, кој се одржа од 16 до 18 јуни.
00:00:35
повеќе

пред: 7 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Што се гледа во мерцедесот?

Александар Дојранлиев обезбеди ексклузивно видео од прескапиот мерцедес на Груевски и открива што се гледало последно на специјалните екрани во возилото.
00:00:35

пред: 13 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Тацуја Танака

Тацуја Танака – неверојатен јапонски уметник кој од 2011 година секој ден создава игриви минијатурни диорами, како еден вид уметнички дневник/календар.
00:00:35
повеќе

пред: 14 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Бункер-торта

Ново видео на Странски служби: НИЕ СМЕ ЛУДАЦИ! во епизодата „Баснословната барокна шампита“ #БУНКЕР торта.
00:00:35

пред: 15 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

На опера

Едноминутна анимација на Хуан Пабло Зарамела, која на ни претставува оперска претстава на која цела публика хистерично плаче. 
00:00:35
повеќе

пред: 16 дена Оригинален напис: okno.mk/statii