одлука

Одлуката за преименување на аеродромот и автопатот стапи во сила

Деветнаесет сообраќајни табли со сегашното име на автопатот „Александар Македонски“ ќе бидат заменети со табли со новото име „Пријателство“, откако со објавувањето во…

пред: 3 дена Оригинален напис: Правдико

Град Скопје е подготвен да плати казна, но да не ја спроведе одлуката на РКЕ за поскапа вода

Подготвени сме да платиме парична казна за неспроведување на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) за плаќање дополнителни два денари на потрошен…

пред: 15 дена Оригинален напис: Meta.mk

Советот за факти не стигнал да ја разгледа претставката за судијката што антидатирала одлука на СЈО

Советот за утврдување факти и одговоност на судии, тело што Собранието го укина, не успеал да ја разгледа претставката на специјалното јавно обвинителство…

пред: 16 дена Оригинален напис: Правдико

Советот за факти не стигнал да ја разгледа претставката за судијката што антидатирала одлука на СЈО

Советот за утврдување факти и одговоност на судии, тело што Собранието го укина, не успеал да ја разгледа претставката на специјалното јавно обвинителство…

пред: 16 дена Оригинален напис: Правдико

Врховен ги ослободи обвинетите за „Монструм“ и им определи други мерки за претпазливост

Врховниот суд денеска донесе решение со кое обвинетите во случајот „Монструм“, кои беа осудени на доживотни затворски казни, се пуштени на слобода. На…

пред: 79 дена Оригинален напис: Meta.mk