Новинарски здруженија

Новинарските здруженија од регионот со осуда за нападите врз новинарите во Македонија

Новинарските здруженија од Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Косово и Македонија денеска изразија солидарност и поддршка за новинарите и медиумските работници…

пред: 405 дена Оригинален напис: Meta.mk

Новинарските здруженија од регионот со осуда за нападите врз новинарите во Македонија

Новинарските здруженија од Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Косово и Македонија денеска изразија солидарност и поддршка за новинарите и медиумските работници…

пред: 405 дена Оригинален напис: Meta.mk

СДСМ ги повикува новинарите да кандидираат членови во ад ход телото за медиуми

Социјалдемократкиот сојуз на Македонија денеска упати повик до сите новинари – професионалци, професионални новинарски здруженија, граѓански организации, да се кандидираат или да кандидираат…

пред: 632 дена Оригинален напис: Meta.mk

Новинарските здруженија до Иванов: Без реформи во медиумите, нема услови за слободни избори

Претставници на пет новинарски и медиумски организации денеска имале средба со претседателот на државата, Ѓорге Иванов, на која било разговарано за можноста за…

пред: 756 дена Оригинален напис: Meta.mk

Новинарските здруженија тврдат дека власта одбегнува разговори за медиумските реформи

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, и спикерот на Собранието, Трајко Вељаноски, го игнорираат нашето барање за средба, а лидерот на ДУИ, Али Ахмети,…

пред: 759 дена Оригинален напис: Meta.mk

СДСМ предложи, а ВМРО-ДПМНЕ нема против медиумите да учествуваат во преговорите

СДСМ предложи, а ВМРО-ДПМНЕ нема ништо против претставници на медиумите и на новинарските здруженија да учествуваат во преговорите на работните групи, кои разговараат…

пред: 872 дена Оригинален напис: Meta.mk

Новинарите ги исвиркаа преговарачите

Дел од новинарите денеска протестираат пред Клуб на пратеници за да бидат вклучени во преговорите на работните групи потписнички на Договорот од Пржино.…

пред: 876 дена Оригинален напис: Meta.mk