невладини организации

МВР не дава граѓанскиот надзор во агенцијата за прислушување да биде без најава

Владата и Министерството за внатрешни работи го прифатиле предлогот на невладините организации Советот за граѓански надзор над прислушувањето да може да врши контрола…

пред: 17 дена Оригинален напис: Meta.mk

Каранфилова-Пановска: Во име на слободата, да се затворат постапките за невладините организации

„Во името на слободата, владата треба да ги затвори овие постапки за да можеме да продолжиме како слободно граѓанско општество.“ повеќе

пред: 87 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Завршени се истрагите против невладините организации – криминал нема, вели Спасовски

Истрагата за невладините организации е завршена затоа што не биле пронајдени нелегални дејности, информираше денеска министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски. – По…

пред: 93 дена Оригинален напис: Meta.mk

Утре почнува дебатата за предлог-буџетот за 2018 година, со покани и на затворена сесија

Министерство за финансии утре ќе организира дебата на затворена сесија за предлог-буџетот за 2018 година, на која ќе учествуваат само поканети претставници на…

пред: 109 дена Оригинален напис: Meta.mk

Доделени грантови на 18 организации од шест земји во рамки на проектот „Актион СЕЕ“

Вкупно 18 граѓански организации од шест држави добија грантови за имплементација на проекти во времетраење до шест месеци. Организациите од Македонија, Србија, Албанија,…

пред: 156 дена Оригинален напис: Meta.mk

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ги нападнаа медиумите и невладините организации

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ на денешното продолжение на седницата за разрешување на државниот јавниот обвинител Марко Зврлевски ги нападнаа медиумите и невладините организации дека…

пред: 190 дена Оригинален напис: Meta.mk