министри

Два ревизорски извештаи испратени до јавното обвинителство

Министрите на денешната владина седница ги усвоија конечните извештаи за извршената ревизија на финансиското работење за 2016 година на Јавна здравствена установа Институт…

пред: 13 дена Оригинален напис: Правдико

Владата во Австрија ќе ја забрани кампањата на турските политичари пред изборите

Австриската десно ориентирана коалициска влада, која силно со противи кон приклучувањето на Турција на Европска унија, ќе им забрани на политичарите да водат…

пред: 38 дена Оригинален напис: Meta.mk

Пртеходната власт плаќала три пати поскапо за авионски карти, хотели и ресторани

Алатката за отчетност за трошоците на носителите на јавните фунцкии, која владата ја промовираше вчера, покажува дека најголеми разлики во трошењето помеѓу сегашната…

пред: 67 дена Оригинален напис: Meta.mk

И министерските трошења во бифеата на државните институции ќе бидат објавувани

Не само предложениот дневен ред од седниците на владите, туку актуелната власт планира целосниот усвоен дневен ред, материјалите и записите од седниците на…

пред: 87 дена Оригинален напис: Meta.mk