Министерство за локална самоуправа

МЛС: Начинот на финансирање на општините треба да се промени

Министерството за локална самоуправа (МЛС) денеска организирало состанок со претставници на Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС) за да се изнајдат решенија…

пред: 304 дена Оригинален напис: Meta.mk

Џафери ги информирал пратениците дека итно треба да се усогласат за локалните избори

Министерот за локална самоуправа и Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија до Собранието на Република Македонија доставиле барања со кои…

пред: 382 дена Оригинален напис: Meta.mk

Министерството за локална самоуправа бара од Собранието итно решение за општините

Министерството за локална самоуправа денеска испратило писмо до новоизбраниот претседател на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери, со кое бара парламентот во најкус…

пред: 383 дена Оригинален напис: Meta.mk