Министерство за култура

Нејќам Кажам, Сакам Речам

Нема сила која ќе ме спречи, па дури и кампања за ненасилство на нашето МВР, да ве оставам раат, додека без потреба се

пред: 22 часа Оригинален напис: okno.mk/statii

„Бернејс пропаганда“ заглавени низ правни лавиринти откако добија државен проект без да аплицираат

Наместо одговори за фиктивна апликација за заеднички проект од 4.200 евра со Македонска филхармонија, тврдат тие, од Министерството биле избркани со обезбедување. повеќе

пред: 5 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Реакција на актерите од Театар Куманово за годишната програма на Министерството за култура

Се прашуваме, зарем главната заложба на министерството не е еднакви културни права за сите? Да се одговори на културните потреби на сите граѓани?

пред: 10 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

„Други корисници“

Буден Театар тврди дека односот на Министерството за култура кон независната сцена е деградирачки, и затоа сакаме да започнеме кампања наречена ДРУГИ КОРИСНИЦИ.

пред: 10 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Програмата за култура поголема отколку досега

Министерството за култура на Република Македонија денеска, објавуваќи ги Годишната програма и резултатите од Годишниот конкурс за финансирање на проекти од национален интерес…

пред: 12 дена Оригинален напис: Meta.mk

Интензивните дождови поплавиле театри, музеи, библиотеки и културни центри

Министерството за култура констатирало дека при поинтензивни дождови, неколку културни установи во државата се соочуваат со прокиснување на покривите, поплави и со сериозни…

пред: 98 дена Оригинален напис: Meta.mk

Елаборатите за спомениците од „Скопје 2014“ тргнале, ама уште не стигнале во Владата

Владата тврди дека Министерството за култура сè уште ги нема доставено елаборатите подготвени од работната група за некои од спомениците од проектот „Скопје…

пред: 98 дена Оригинален напис: Meta.mk