механизми

Ќе има силни заштитни механизми од нелегално прислушување

Владата ќе воведе силни заштитни механизми за да се спречи нелегално прислушување, најавил министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски вчера на…

пред: 142 дена Оригинален напис: Правдико

Манчевски: Контролата на прислушувањето е дел од реформите во судството и УБК

Во четири различни приоритети од планот „3-6-9“ – Собрание, судски реформи, реформа во разузнавачките и безбедносните служби и борба против организираниот криминал и…

пред: 143 дена Оригинален напис: Meta.mk

Осум невладини бараат механизами за контрола на полицијата и судот да објави колку барања за следење се одобрени

Осум невладини организации изготвија предлози за контрола врз полиџијата и агенциите за безбедност и контраразузнавање и ги доставија до Владата и до ресорните…

пред: 206 дена Оригинален напис: Правдико