меѓународна

Во меѓународна акција сузбиена мрежа преку која се носеле огромни количества дрога на Балканот

Во голема меѓународна акција на полицијата уапсени се 9 осомничени лица и разбиена е група што се занимава со организиран криминал. Оваа акција,…

пред: 7 дена Оригинален напис: Правдико

Се бараат начини за меѓународна истрага за „Диво насеље“, потврди Заев

Владата и претставници на меѓународната заедница бараат начин за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности поврзани со настаните во кумановско Диво Насеље…

пред: 129 дена Оригинален напис: Правдико

Македонија ќе ги користи искуствата од ЕУ за фирмите што се во ликвидација или стечај

Министерот за економија, Крешник Бектеши, заедно со евроамбасадорот Самуел Жбогар денеска ја отворија дводневната меѓународна конференција за стечај и ликвидација, во рамки на…

пред: 175 дена Оригинален напис: Правдико

Советување:„Mеѓународна судска соработка во прекугранични спорови од аспект на правото на ЕУ – регулатива на ЕУ за правото кое се применува на договорните обврски (РИМ I)“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема „Mеѓународна судска соработка во прекугранични спорови од аспект на правото на…

пред: 313 дена Оригинален напис: Правдико

Јавните обвинителства на Македонија и Холандија ќе ја унапредуваат соработката

Јавниот обвинител на Република Македонија Марко Зврлевски во четврток оствари средба со Генералниот обвинител на Кралството Холандија кој го води Секторот за меѓународна,…

пред: 544 дена Оригинален напис: Правдико

СОВЕТУВАЊЕ: „Меѓународна и национална судска пракса во постапки за утврдување директна дискриминација“

Aкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со ОБСЕ организира советување на тема  „Меѓународна и национална судска пракса во постапки…

пред: 665 дена Оригинален напис: Правдико