Македонија

(ВИДЕО) Анкетна не може да проработи, пратениците не сакаат да се усогласат околу деловникот

Час и половина членовите на Анкетна комисија денеска расправаа за првиот член од Деловникот и не успеаја да се договорат, по што беше…

пред: 728 дена Оригинален напис: А1он » Македонија

СДСМ: Колку ли домашни фирми ќе работеа да не беа Груевски и Ставрески

„Домашните претпријатија во Македонија добиваат само по 2 евра годишно државна помош. По одлука на Груевски и Страврески, домашните претријатија во Македонија добиваат…

пред: 728 дена Оригинален напис: А1он » Македонија

Хелсиншки: Зголемена опасност од илегални премини на границата и криумчарење луѓе

Хелсиншкиот комитет за човекови права го објави неделниот извештај за состојбата со бегалците на граничните премини во Гевгелија и Куманово, за периодот од…

пред: 728 дена Оригинален напис: А1он » Македонија

Наместо пет, шест години затвор за возачот што ја прегази новинарката кај ТЦ „Зебра“

Апелацискиот суд Скопје со одлука донесена на 12 ноември, ја потврдил пресудата на првостепениот суд за сообраќајката во која животот го загуби новинарката…

пред: 728 дена Оригинален напис: Meta.mk