Македонија

(ВИДЕО) Костадинов: Во Струмица присилна наплата на радиодифузната такса

Покрај секојдневниот арач што го собираат по разни основи, деновиве, над 2 илјади граѓани на Струмица добија решенија за присилна наплата на радиодифузната…

пред: 511 дена Оригинален напис: А1он » Македонија

(ВИДЕО) Кирацовски: Владата веднаш да ја поништи одлуката за продажба на Офицерски дом – Битола

Промените почнаа, граѓаните одлучно застананаа во одбрана на своите права и назад нема.
Тоа го покажаа битолчани на дело при обидот на Груевски…

пред: 511 дена Оригинален напис: А1он » Македонија

Крводарителска акција во Полициската станица Кичево

Во просториите на Полициската станица Кичево денеска се спроведе крводарителска акција, во која се вклучија припадниците на полициската служба. Хманата активност претставува продолжување…

пред: 511 дена Оригинален напис: А1он » Македонија

Медиумската слобода во Македонија е како недовршена карабина со изместена статика!

Најновите извештаи на Фридом Хаус
  Македонското секојдневие во последните 25 години е исполнето со обиди за дефокусирање на јавноста преку разно-разни тези …

пред: 511 дена Оригинален напис: Сервис за проверка на факти од медиумите

Здружение Прва детска амбасада во светот Меѓаши, Скопје, Република Македонија

Првата детска амбасада во светот-Меѓаши е интернационална НВО чија мисија е заштита на децата и нивните права и зајакнување на НВО движењето за…

пред: 511 дена Оригинален напис: Проект за граѓанско општество

Патничкиот воз повторно сообраќа на релација Скопје – Кочани – Скопје

Од денеска повторно е воспоставен редовниот патнички  сообраќај на релацијата Скопје – Кочани – Скопје.  Возовите, како што информира Македонски железници, ќе тргнуваат…

пред: 511 дена Оригинален напис: А1он » Македонија