Македонија

Хелсиншкиот комитет и коалицијата СЗПМЗ ќе поднесат кривична пријава против Стевчо Јакимовски

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија и Коалицијата за сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници ќе поднесат кривична пријава против…

пред: 16 часа Оригинален напис: Правдико

Хелсиншкиот комитет и коалицијата СЗПМЗ ќе поднесат кривична пријава против Стевчо Јакимовски

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија и Коалицијата за сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници ќе поднесат кривична пријава против…

пред: 16 часа Оригинален напис: Правдико

Повредени повеќе лица во Свети Николе на прославување победа на кандидат за градоначалник

Повеќе лица се повредени ноќеска по полноќ во Свети Николе кога полициски службеник од Полициската станица Свети Николе, кој не бил работно ангажиран,…

пред: 16 часа Оригинален напис: Македонија – А1он

Три обвинителства отворија постапки за поткуп, изборна измама и злоупотреба на избирачко право

Обвинителствата во Битола, Кочани и Скопје водат шест предистражни постапки за кривични дела поврзани со изборите во земјава. Постапките се водат за поткуп,…

пред: 16 часа Оригинален напис: Правдико

Три обвинителства отворија постапки за поткуп, изборна измама и злоупотреба на избирачко право

Обвинителствата во Битола, Кочани и Скопје водат шест предистражни постапки за кривични дела поврзани со изборите во земјава. Постапките се водат за поткуп,…

пред: 16 часа Оригинален напис: Правдико

ОБСЕ/ОДИХР: Локалните избори беа конкурентни, со почитување на темелните слободи

Локалните избори во Република Македонија беа конкурентни, темелните слободи почитувани и покрај кредибилни наводи за прекршоци, соопштија на денешната прес-конференција меѓународните набљудувачи од…

пред: 16 часа Оригинален напис: Македонија – А1он

Бочварски: Неважечките ливчиња одлучија да одиме во втор круг

Кандидатот за градоначалник на Штип од СДСМ, Благој Бочварски на денешната прес-конференција истакна дека граѓаните вчера со своите гласови покажале дека доаѓа нов…

пред: 16 часа Оригинален напис: Македонија – А1он