Македонија

Договор за соработка меѓу Крива Паланка и општина Грос Цимерн, Германија

Советот на Општина Крива Паланка денеска на 44-та седница потпиша договор за соработка меѓу општина Крива Паланка и германската општина Грос Цимерн. Меморандумот…

пред: 5 часа Оригинален напис: Македонија – А1он

(ВИДЕО) Треси: ДПА ќе ги поддржи сите иницијативи за унапредување на правата на Албанците

Денеска учествуваме во состанокот за да се информираме за тоа до каде се реформите за унапредување на правата на Албанците. ДПА, како опозициска…

пред: 5 часа Оригинален напис: Македонија – А1он

(ВИДЕО) Треси: ДПА ќе ги поддржи сите иницијативи за унапредување на правата на Албанците

Денеска учествуваме во состанокот за да се информираме за тоа до каде се реформите за унапредување на правата на Албанците. ДПА, како опозициска…

пред: 5 часа Оригинален напис: Македонија – А1он

ВМРО-ДПМНЕ: Ја поздравуваме анкетата на Брима Галуп и го охрабруваме СДС да закаже парламентарни избори

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на анкетата на Брима Галуп. „Очигледна е организираната тенденција на анкетоманство која е со цел храбрење на членството…

пред: 6 часа Оригинален напис: Македонија – А1он

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ продолжува со негативната реторика со упатени навреди кон Турција

Нермин Теловска од ВМРО-ДПМНЕ, денеска одржа прес-конференција на која што го обвини СДСМ за упатени навреди кон Турција. „СДСМ продолжува со негативната реторика…

пред: 6 часа Оригинален напис: Македонија – А1он

Во наредните три дена да се ослободат од работа бремените жени и хронично болните

Поради информацијата дека во наредните три дена земјава ќе биде зафатена од многу висока температура од портокалова фаза, Министерството за здравство препорачува од…

пред: 6 часа Оригинален напис: Meta.mk

Надворешна наместо внатрешна контрола на работата на полицијата

Контролата на професионалното и законито работење на полицијата, според најавените реформи во Министерството за внатрешни работи, ќе се врши преку надворешен механизам, наместо…

пред: 6 часа Оригинален напис: Meta.mk