Македонија

Стратегија „ЈИЕ 2020“: Земјите од Балканот стабилизирани, но не напредуваат еднакво

После три години од спроведувањето на Стратегијата „Југоисточна Европа 2020“ дојдено е до долго очекуваната стабилизација на земјите од Западен Балкан, но со…

пред: 3 часа Оригинален напис: Meta.mk

Куманово го реализира проектот за енергетска ефикасност

Продолжува реализацијата на проектот на Хабитат и општина Куманово за енергетска ефикасност кој се спроведува во неколку згради од поширокото централно градско подрачје…

пред: 5 часа Оригинален напис: Македонија – А1он

Ахмети: Повеќето барања на албанските партии се вклучени во владината програма

Ги споредивме програмите на албанските политички партии при што констатиравме дека дел од тие програмски определби веќе се вклучени во програмата на новата…

пред: 5 часа Оригинален напис: Meta.mk

Ахмети: Повеќето барања на албанските партии се вклучени во владината програма

Ги споредивме програмите на албанските политички партии при што констатиравме дека дел од тие програмски определби веќе се вклучени во програмата на новата…

пред: 5 часа Оригинален напис: Meta.mk

Доделени наградите од „Елколект“ за депониран електричен отпад во Куманово

Во рамки на наградната игра „Да рециклираме и да се наградуваме“ која ја организираа лиценцираниот колективен постапувач, „Елколект“ и општина Куманово денеска беа…

пред: 5 часа Оригинален напис: Македонија – А1он

Вицепремиерот Османи и министрите Салији и Манчевски во еднодневна посета на Брисел

Вицепремиерот задолжен за европски прашања Бујар Османи, министерот за правда, Билен Салији, и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, утре ќе…

пред: 5 часа Оригинален напис: Meta.mk