Култура

Реставрација

Новата држава, ако ја биде, се разбира, ќе мора сериозно да пристапи кон културна реставрација, буквално од првата буква на азбуката. Зашто, урнисано

пред: 842 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Власта се откажа од истражувањата во Хераклеја?

Дали Министерството за култура се откажа од истражувањата и од конзервацијата на античкиот локалитет Хераклеја Линкестис? Ова прашање отворено го наметнуваат археолози од…

пред: 843 дена Оригинален напис: Meta.mk

Дела за хендикепирани лица од охридската Меѓународна ликовна колонија претставени во Скопје

Во просториите на Порта „Македонија“ во Скопје, поставена е шестата изложба на ликовни дела од охридската Меѓународната ликовна колонија, со дела за хендикепирани…

пред: 843 дена Оригинален напис: Meta.mk

Уметникот Аи Веивеи ја затвора изложбата во Данска во знак на протест за правата на бегалците

„Тие само сакаат основно човечко достоинство, без бомби, без страв“ – вели кинескиот уметник Аи Веивеи откако ја затвори својата изложба во знак

пред: 850 дена Оригинален напис: okno.mk/statii