Култура

Инвалидизирана култура

Ранливиот дух кај нас, се чини, е – константа! Особено во изминативе години, македонската култура покажа дека не е имуна на ломови, на

пред: 824 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Уметнички проект на Зоран Попоски на границата помеѓу Јужна и Северна Кореја

Уметнички проект од македонскиот дигитален уметник Зоран Попоски, е изложен во демилитаризираната зона на границата помеѓу Јужна и Северна Кореја. Изложбата е дел…

пред: 825 дена Оригинален напис: Meta.mk

Денеска се одбележува Денот на рибарите

Денеска напладне во Охрид, во месноста Сараиште на Охридско Езеро, ќе се одбележи Денот на рибарите. Денот на рибарите традиционално се организира по…

пред: 827 дена Оригинален напис: Meta.mk

Охрид на листата најубави градови во поранешна Југославија

Охрид, заедно со градовите Љубљана, Загреб, Белград, Будва, Дубровник и Мостар, е меѓу најубавите градови во републиките на поранешната југословенска федерација. „Градот Охрид…

пред: 827 дена Оригинален напис: Meta.mk