Култура

Манифестација „Нов културен бран“ 2017

Идејата е да се поттикне значењето на граѓанскиот сектор преку делувањето на невладините организации, здруженија и асоцијации од областа на културата, за кои

пред: 17 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Специјална работна група која ќе нуди решенија и мерки за „Скопје 2014“

Министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски вчера формирал работна група за изработка на анализа за реализацијата и последиците од т.н. „Проект…

пред: 19 дена Оригинален напис: Meta.mk

Разрешена директорката на Филхармонија, Маја Чаначевиќ

Министерството за култура на Република Македонија донело решение за разрешување на Маја Чаначевиќ од функцијата директор на Националната установа Македонска филхармонија – Скопје.…

пред: 20 дена Оригинален напис: Meta.mk

Народна кујна

Не смееме од културата да правиме народна кујна пред којашто ќе се редат сите гладни и жедни за парче леб и чаша вода.

пред: 22 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Зошто баш театар?

Сфаќам дека одамна никој не нè учел дека е сосема во ред да се сретнуваме со себеси; да грешиме зашто единствено така ќе

пред: 22 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Зошто баш театар?

Сфаќам дека одамна никој не нè учел дека е сосема во ред да се сретнуваме со себеси; да грешиме зашто единствено така ќе

пред: 22 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Укината титулата национален уметник, прифатени оставките на Мизо и на Грозданов

Владата на вчерашната 16. седница ги прифатила оставките на директорот на Дирекцијата на технолошки индустриски развојни зони, Виктор Мизо, како и на Цветко…

пред: 22 дена Оригинален напис: Meta.mk