краток анимиран филм

Соби

Одличен краток анимиран филм на Ендрју Д. Цимбелман, инспириран од песна на поетот Били Колинс. 
00:00:35
повеќе

пред: 87 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Облекување

Необичен краток анимиран филм за една жена која се изолирала од надворешниот свет и дома седи без облека.
00:00:35
повеќе

пред: 94 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Table d’hôte

Краток анимиран филм на Александра Левасер кој го осудува производството и конзумирањето на месо.
00:00:35
повеќе

пред: 95 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Miss Todd

Краток анимиран филм посветен на првата жена која проектирала и изработила авион, но поради ограничувањата на патријархалното општество не смеела да управува со

пред: 99 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

PITTARI

Интересен краток анимиран филм кој на метафоричен начин ја опишува борбата на Сатаната против еден инаетлив камен.
00:00:35
повеќе

пред: 107 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Wanted Melody

Луда вестерн приказна за авантурите на еден каубој-пенис заљубен во музичка дива!
00:00:35
повеќе

пред: 204 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

A Single Life

Краток анимиран филм за една девојка што случајно добива плоча со необична моќ: функционира како временска машина.  
00:00:35
повеќе

пред: 219 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Ветер

Како изгледа прошетка со дете, пиење пиво, читање весник, играње пинг понг… на многу силен ветер?
00:00:35
повеќе

пред: 235 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Промена

Кратка анимирана приказна за мала птица што се заљубува во топче за бадминтон. 
00:00:35
повеќе

пред: 240 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Le clitoris

Забавно информативно видео на канадската режисерка Лори Малепарт-Траверси, посветено на женскиот орган посветен исклучиво за задоволство – клиторисот.
00:00:35
повеќе

пред: 241 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

На опера

Едноминутна анимација на Хуан Пабло Зарамела, која на ни претставува оперска претстава на која цела публика хистерично плаче. 
00:00:35
повеќе

пред: 251 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Mr. Blue footed Booby

Краток анимиран филм на Џино Имаџино, инспириран од луцидните соништа на авторот.
00:00:35
повеќе

пред: 255 дена Оригинален напис: okno.mk/statii