контрола

Според новиот пакет закони, работата на полицијата ќе ја контролира Обвинителството

Министерството за правда ја почна подготовката на пакетот измени во неколку закони со кои треба да се обезбеди надворешна независна контрола на работата…

пред: 11 дена Оригинален напис: Meta.mk

Вангеловски ќе врши контроли во судовите за функционирањето на АКМИС

Претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски, вчера бил во Основниот суд Гевгелија за да изврши контрола во функционирањето на автоматизираниот систем за управување…

пред: 43 дена Оригинален напис: Meta.mk

Јово Вангеловски ја испитува наредбата за претрес на СЈО за Панчевски

Претседателот на Врховен суд, Јово Вангеловски заедно со членови од Судскиот совет, денеска, неофицијално, отишол во ненајавена контрола на гевгелискиот суд. Тоа следи…

пред: 44 дена Оригинален напис: Правдико

Манчевски: Контролата на прислушувањето е дел од реформите во судството и УБК

Во четири различни приоритети од планот „3-6-9“ – Собрание, судски реформи, реформа во разузнавачките и безбедносните служби и борба против организираниот криминал и…

пред: 58 дена Оригинален напис: Meta.mk