јавен долг

Богов: Македонската економија подготвена за поголеми светски финансиски потреси

Гувернерот на Народна банка, Димитар Богов, очекува намалување на буџетскиот дефицит, стабилизирање на јавниот долг и економијата во следниот период подготвено да ги…

пред: 10 дена Оригинален напис: Meta.mk

Богов: Македонската економија подготвена за поголеми светски финансиски потреси

Гувернерот на Народна банка, Димитар Богов, очекува намалување на буџетскиот дефицит, стабилизирање на јавниот долг и економијата во следниот период подготвено да ги…

пред: 10 дена Оригинален напис: Meta.mk

„Фич“ го подобри кредитниот рејтинг на Македонија, ББ од негативен во позитивен

Меѓународната агенција за оценка на кредитниот рејтинг „Фич“, го подобри кредитниот рејтинг на Македонија, ББ од негативен во позитивен. На подобрувањето на рејтингот…

пред: 19 дена Оригинален напис: Meta.mk

Тевдовски: Ќе има промени во буџетското планирање, се подготвува нов предлог-закон

Министерството за финансии најави нов предлог-закон за буџет со кој ќе се воведуваат промени во среднорочното буџетско планирање, најави денеска министерот за финансии,…

пред: 170 дена Оригинален напис: Meta.mk

Должнички амбис од 363 милиони евра!

Освен со поволни кредити, „чистењето“ може да се спроведе и со други механизми-како што е отпис на долгови, но оваа операција е комплексна

пред: 205 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Буџетот и јавниот долг достапни на веб-страницата на Министерството за финансии

Министерството за финансии информира дека на неговата веб-страница се направени промени на структурата, па сега на посетителите лесно достапни ќе им бидат извршувањето…

пред: 231 дена Оригинален напис: Meta.mk