извештај за Македонија

Кукан, Флекенштајн и Вајгл ќе препорачаат ЕП да го одложи донесувањето на извештајот

Ги повикуваме претседателот и сите политички партии да ја почитуваат демократската одлука на граѓаните на земјата и без понатамошно одложување да го прифатат…

пред: 387 дена Оригинален напис: Meta.mk

Брисел не коментира дали размислува за контра-мерки поради опструкциите на СЈО

Европската комисија денеска повтори дека Специјалното јавно обвинителство е клучен дел од Договорот од Пржино, потпишан од сите лидери на главните политички партии.…

пред: 515 дена Оригинален напис: Meta.mk