граѓански здруженија

Протест пред Собранието: Ве сакаме сограѓани од малцинствата, но мора да се знае домаќинот

Граѓански здруженија и движења денеска одржаа протест пред Собранието против, како што истакнаа, „антиуставниот и дискриминаторски закон за двојазичност“ и против „антимакедонските политики…

пред: 89 дена Оригинален напис: Meta.mk

Од каде тргнаа промените

автор: Маја Јовановска   Сторијата е изработена во рамки на проектот „Известување за граѓанското општество и неговото влијание врз промените во општеството“, што…

пред: 135 дена Оригинален напис: СКУП

Хелсиншки: Најмногу дискриминација поради етничката и политичката припадност

Најчести основи за кои граѓаните на Македонија сметаат дека биле дискриминирани се етничката припадност и политичката припадност, здравствениот статус, полот и попреченоста, покажува…

пред: 245 дена Оригинален напис: Meta.mk

Иницијативата за слободни избори ги повика младите да излезат и да гласаат на изборите

Граѓанските здруженија обединети околу иницијативата за слободни избори денеска пред Собранието го најавија почетокот на акцијата „Ние одлучуваме“, која треба да ги информира,…

пред: 547 дена Оригинален напис: Meta.mk

СДСМ поддржува активно вклучување на граѓанскиот сектор во преговарачкиот процес

СДСМ поддржува активно вклучување на граѓанскиот сектор во преговарачкиот процес, стои во соопштението од опозициската партија како одговор на барањето на граѓанските организации…

пред: 647 дена Оригинален напис: Meta.mk