Фокусова архива

АРХИВА Како Жерновски потроши над милион евра за хортикултурно уредување преку тендери со еден понудувач?

Откако поранешниот лидер на ЛДП Андреј Жерновски се откажа од трката за уште еден градоначалнички мандат на Центар на изминатите локални избори, премиерот…

пред: 4 дена Оригинален напис: Фокус

АРХИВА Како пријателот и братот на Тачи станаа најголеми акционери во тетовски „Интерпромет“ покрај државата?!

Текстот е објавен на 14.03.2014 година во неделникот „Фокус“ во бројот 962 Влезот на ДПА во владата на Зоран Заев предизвика силни негодувања…

пред: 5 дена Оригинален напис: Фокус

АРХИВА: Лошата истрага и тенките докази на МВР ги ослободија обвинетите кај Смиљковското езеро

Текстот е објавен во бројот 1157, на 6.12.2017 година, во неделникот „Фокус“ Врховниот суд неодамна им ја укина доживотната казна затвор на обвинетите…

пред: 73 дена Оригинален напис: Фокус

(АРХИВА) НЕВЕРОЈАТНО СВЕДОШТВО НА ЕВРЕЈКА ОД МАКЕДОНИЈА: Половина век и ги криеле корените, за да и го присвојат наследството!

Текстот е објавен на 09.03.2017 година во неделникот „Фокус“, во број 1118 Животната приказна на Биенвенида Езури, родена Бехар, Еврејка од Скопје, е…

пред: 81 дена Оригинален напис: Фокус

АРХИВА: Текстилна компанија обвинета за даночно затајување наплатила 2 милиони евра за фасади во Карпош и Центар!

Текстот е објавен на 29.12.2017 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1159Фокус“ неодамна пишуваше дека Градот Скопје на чело со Трајановски

пред: 86 дена Оригинален напис: Фокус

АРХИВА: Трајановски потрошил над 13 милиони евра за шминкање на Скопје со барокни фасади

Текстот е објавен на 17.11.2017 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1153 Податоците што ги обезбеди „Фокус“ покажуваат дека Градот Скопје откога беше

пред: 86 дена Оригинален напис: Фокус