Економија

Се спрема закон кој треба да спречи трупање на долгови на институциите и општините

Законот за пријавување и евиденција на обврските преку кој ќе се регулираат долговите на институциите ќе влезе во владина процедура, најави денеска министерот…

пред: 10 дена Оригинален напис: Meta.mk

ММФ: Инфраструктурата е пречка за побрз економски развој на земјите од Западен Балкан

Анализата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) покажува дека, недостатокот на основна јавна инфраструктура на земјите од Западен Балкан е значителна пречка за побрз…

пред: 10 дена Оригинален напис: Meta.mk

ММФ: Инфраструктурата е пречка за побрз економски развој на земјите од Западен Балкан

Анализата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) покажува дека, недостатокот на основна јавна инфраструктура на земјите од Западен Балкан е значителна пречка за побрз…

пред: 10 дена Оригинален напис: Meta.mk

Азески побара со Грција да се склучи договор за одбегнување на двојното оданочување

Повторно интензивирање на активностите за склучување на Договор за одбегнување на двојното оданочување помеѓу Македонија и Грција, побара претседателот на Стопанската комора на…

пред: 11 дена Оригинален напис: Meta.mk

Не сме сите во ист чамец

Интервју со Џакомо Далиса, еколошки економист, политички еколог и виш истражувачки соработник на Иститутот за политичка екологија во Загреб. повеќе

пред: 11 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

„МЖ – Транспорт“ е во тешка финансиска сосотојба, се бара долгорочно решение

Постојат повеќегодишни проблеми со кои се соочува „МЖ – Транспорт“, недомаќинско работење и несервисирање на долговите, што довело до загрозување на ликвидноста на…

пред: 12 дена Оригинален напис: Meta.mk