Економија

Славевски: Нема пораст, нема инвестиции – издишаа економските очекувања од СДСМ

Издишаните очекувања кај економските субјекти од новата власт предводена од СДСМ се гледаат преку непостоечкиот пораст на економијата, а дополително падот на бруто-инвестициите…

пред: 9 дена Оригинален напис: Meta.mk

Славевски: Нема пораст, нема инвестиции – издишаа економските очекувања од СДСМ

Издишаните очекувања кај економските субјекти од новата власт предводена од СДСМ се гледаат преку непостоечкиот пораст на економијата, а дополително падот на бруто-инвестициите…

пред: 9 дена Оригинален напис: Meta.mk

Манчевски: Дигитализацијата ги брише родовите разлики и препознава само вештини

Дигитализацијата создава еднакви можности за сите без разлика на полот, бидејќи интернетот ги препознава само вештините, знаењата и способностите, рече министерот за информатичко…

пред: 9 дена Оригинален напис: Meta.mk

Надминат проблемите со увозот на брашното од Србија, Љајиќ и Николовски постигнаа договор

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски и српскиот  министер за трговија, Расим Љајиќ кој денеска беше на работен состанок во Скопје,…

пред: 10 дена Оригинален напис: Meta.mk

Со помош на УСАИД се отвори првиот центар за поддршка на млади лица со попреченост

Проектот на УСАИД за социјална инклузија преку технологија, организираше завршен настан и официјална промоција на првиот центар во Македонија и во регионот, што…

пред: 10 дена Оригинален напис: Meta.mk