Економија

Кина побара членство во ЕБРД

Кина поднесе апликација за членство во Европската банка за обнова и развој (ЕБРД), изјави денеска главниот економист на ЕБРД, Ханс Петер Ланкес, јавуваат…

пред: 897 дена Оригинален напис: Meta.mk

Кина побара членство во ЕБРД

Кина поднесе апликација за членство во Европската банка за обнова и развој (ЕБРД), изјави денеска главниот економист на ЕБРД, Ханс Петер Ланкес, јавуваат…

пред: 897 дена Оригинален напис: Meta.mk

Германски „Костал“ ќе инвестира 50 милиони евра и ќе вработи 1.000 лица

Германска компанија „Костал“, за производство на електронски компоненти за автомобилска индустрија, ќе отвори фабрика во технолошко-индустриска зона во охридско-струшкиот регион. За почеток, тие…

пред: 897 дена Оригинален напис: Meta.mk