Економија

Италијанската компанија „Кондоте“ ќе гради 4 мали хидроелектрани

Италијанската компанија „Кондоте“ ќе гради четири мали хидроелектрани, кои претставуваат инвестиција во вкупна вредност од 19 милиони евра. – Оваа инвестиција во делот…

пред: 834 дена Оригинален напис: Meta.mk

Наумов: Со вакво темпо на задолжување дефицитот за 2016 година ќе се реализира во мај

Дополнителениот заменик-министер за финансии, Кире Наумов, предупредува дека со вакво темпо на задолжување, планираниот дефицит за целата 2016 година ќе биде реализиран во…

пред: 834 дена Оригинален напис: Meta.mk

Николовски: Огревно дрво се извезуваше за Грција, наместо да го добијат граѓаните

Дополнителниот заменик-министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, го обвини Јавното претпријатие „Македонски шуми“ дека додека македонските граѓани останале без греење, ова…

пред: 835 дена Оригинален напис: Meta.mk

Од 1 јануари државата мора во рок од 60 дена да им плати на фирмите

Органите на државната управа, единиците на локалната самоуправа, фондови, агенции, дирекции, бироа, јавни установи, јавни претпријатија и трговски друштва основани од државата, имаат…

пред: 836 дена Оригинален напис: Meta.mk