Економија

Либерална партија бара одговорност за грешките во изградбата на автопатиштата

Либералната партија ја осудува непрофесионалноста во изведбата на автопатиштата Миладиновци – Штип и Кичево – Охрид, односно несовпаѓањето на проектираната и на изведената…

пред: 6 дена Оригинален напис: Meta.mk

Општините Сопиште и Чешиново-Облешево добија грантови од ИПА-програмата

Општините Сопиште и Чешиново-Облешево денеска добија грантови во вкупен износ од 237.733 евра од ИПА-програмата на Европската Унија. – Денеска потпишуваме договори за…

пред: 6 дена Оригинален напис: Meta.mk

Општините Сопиште и Чешиново-Облешево добија грантови од ИПА-програмата

Општините Сопиште и Чешиново-Облешево денеска добија грантови во вкупен износ од 237.733 евра од ИПА-програмата на Европската Унија. – Денеска потпишуваме договори за…

пред: 6 дена Оригинален напис: Meta.mk

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ немаат легитимитет да зборуваат за цената за еврообврзницата

„СДС немаат легитимитет да зборуваат за цената која ја плаќаат за еврообврзницата. Поради нивната антидржавна политичка кампања што ја водеа минатата година, сега…

пред: 7 дена Оригинален напис: Meta.mk

Финансиските пазари позитивно гледаат на политичката стабилизација во Македонија

Пазарите позитивно ја перципираат стабилизацијата на политичката состојба во Македонија и перспективите за македонската економија, информираат од Министерство за финансии. Оттаму велат дека …

пред: 7 дена Оригинален напис: Meta.mk

Министерството за финансии нема направено нови долгови врз основа на државни записи

Министерството за финансии нема направено нови долгови врз основа на државни хартии од вредност, како што беше посочено од ВМРО-ДПМНЕ, и покрај огромниот…

пред: 7 дена Оригинален напис: Meta.mk

Богов: Жалам ако впечатокот бил дека како гувернер не сум бил доволно јасен и гласен

„Доколку се стабилизираат политичката состојба и неизвесноста околу евроинтеграциите, во наредните две години може да дојде до значајно раздвижување на економијата во однос…

пред: 8 дена Оригинален напис: Meta.mk

Бектеши ги повика компаниите да се пријават за субвенции за халал-стандард

Само една компанија годинава аплицирала за искористување на средства од Министерство за економија за имплементација на халал-стандард во своето работење, информираше министерот за…

пред: 8 дена Оригинален напис: Meta.mk