Економија

Руската рубља закрепнува по падот

Руската валута рубља денеска закрепна откако цената на нафтата се зголеми, но и благодарение на уверувањето од страна на шефот на Европската централна…

пред: 785 дена Оригинален напис: Meta.mk

Македонија станува значаен центар за британската ИТ-компанија „Ендава“

Македонија станува значаен центар за приватната компанија за ИТ-услуги „Ендава“, во значајни проекти за германски телеком-компании, осигурителни клиенти во Обединетото Кралство, компании за…

пред: 785 дена Оригинален напис: Meta.mk

Иднината на капитализмот

Неверојатната продуктивност на капитализмот нè доведе до тоа да можеме да произведеме многу повеќе отколку што можеме да купиме. повеќе

пред: 791 дена Оригинален напис: okno.mk/statii